Tarım Makinaları
+0 ürün var
Başarılı Mağaza
İndirimli Ürünler
Ücretsiz Kargo
Hızlı Gönderim
Aynı Gün Gönderim
Filtreler :
Başarılı Mağaza
İndirimli Ürünler
Ücretsiz Kargo
Hızlı Gönderim
Aynı Gün Gönderim
Filtreler :
Toplam 0 ürün bulundu
0 sayfadan 1. sayfa görüntüleniyor
Tarım Makinaları

Tarım Makinası Merakı Olanlara Birbirinden Farklı Seçenekler
Gelişen dünya standartları ile beraber teknoloji hayatımıza girmiştir. Çok daha uzun sürede yaptığımız işler böylece daha kısa sürede tamamlanmaya başlamıştır. Bu tarım alanında da böyle olmaktadır. Tarım makinaları ile beraber çiftçinin iş yükü hayli azalmıştır.
Tarımın kolları oldukça gelişmiştir. Her alana özel makinalar bulunmaktadır. Ürünün ekimi, çapalanması, sulanması, budanması, toplanması için farklı farklı makinalar kullanılmaktadır. Tarım makinaları kullanımı da farklılık gösterebilir. Merak ettiğiniz ya da ihtiyacınız olan bir tarım makinası var ise yazımızı okuyabilirsiniz.
Meyve ve Zeytin Toplamada Kullanılan Tarım Makinaları
Özellik ile küçük olan meyveleri hasadı zor olmaktadır. El ile tek tek toplamak, yüksek yerlere uzanmak oldukça zahmetli bir iştir. Meyve toplama aynı zamanda çok zaman da almaktadır. Bu neden ile de tarım makinaları imdadımıza yetişmektedir.
Kiraz, vişne, kızılcık, dut, incir gibi küçük olan meyvelerin toplanması için çeşitli tarım makinası ve aparatları kullanılmaktadır. Meyvelerin yanı sıra hem sofralık hem de yağlık olan zeytinin toplanması da zahmetli ve uzun bir iştir. Çiftçilerin daha az yorulup daha çok kazanmalar, iş yükünden kurulmaları için tarım makinaları önemli olmaktadır.
Meyve ve zeytin toplama işlemi için kullanılan makineler şu şekilde sıralanabilir:
Meyve silkeleme makinesi,Çay toplama makinesi,Zeytin silkme makinesi,Ceviz hasat aparatı,Fındık toplama aparatı
Arıcılık Ekipmanları Nelerdir?
Doğada arılar ağaç kovuklarına, taşların açık yerlerine yuva yapmaktadır. Tarım olarak insanlar tarafından yapılan arıcılık faaliyetleri ise insan yapımı ürünler ile yapılmaktadır. El yapımı kovanlar yerini artık tarım makinaları diye tabir ettiğimiz teknolojik ürünlere bırakmıştır. Sadece arı kovanları değil, bal üretiminde kullanılan her türlü ekipman artık daha modern olmaktadır
Peki, arıcılık ekipmanları nelerdir? Hangi ekipman ne için kullanılır? Bu tür tarım makinaları neler, sırası ile bakalım:
Modern kovanlar: Bu kovanların içinde hareketli çerçeveler yer almaktadır. Bu hareket eden çerçeveler isteğe göre çıkarılabilir. Böylece tamiri de oldukça kolay olmaktadır.
Kuluçkalık: Kovanın temel parçası olmaktadır. Burada arıların yavruları bulunmaktadır. Yine kış için yiyecekleri de burada yer almaktadır.
Ballık: Arıların sayısı arttığı zaman bu bölüm kullanılır.
Çerçeveler: Ana petek takılan kısımdır. Arıların işlerini kolaylaştırır.
Örtü tahtası: Bir tür iç tarafta bulunan kapak olmaktadır.
Kovan kapağı: Koruyucu kapak olmaktadır.
Arıcı körüğü: Duman veren bir alet olmaktadır. Arıların sakinleşmesi için kullanılır.
Arıcı maskesi: Arıcının kafa kısmını arılardan korur.
Eldiven: Rahat hareket için ince olan bir tür koruyucudur.
El demiri: Arıcının işini olaylaştıran bir parçadır.
Temel petek: Arıların daha kolay bal yapmaları için balmumundan yapılmış petektir.
Mahmuz: Çerçeveyle temel peteği birbirine bağlar.
Bal bıçağı ve sırt tarağı: Bal süzmede kullanılır.
Bal süzme makinesi: Bu makinenin adı santrifüj makinesi olarak nitelendirilmektedir.
İpsizcambaz sitesinde yer alan arıcılık ekipmanları içinden birkaçı şu şekildedir:
Kovan branda: arı kovalarının korunması amacı ile satılan bir üründür.
Arıcı başlık, maske, eldiven: Sitede çeşitli fiyatlarda bu ürünleri bulmak mümkündür. Tek tek ya da set şeklinde alınabilir.
Çerçeveli kovan örtü bezi: Kovanın üstünün örtülmesi için gerekli olan bu malzeme sitede mevcuttur.
Yem Üretim Makinesi ve Özellikleri
Tarım denilince akla sadece meyve ve sebzeler gelmemektedir. Hayvancılık da tarımın bir kolu olmaktadır. Her hayvanın beslenmesinde kullanılan yiyeceklere ise hayvan yemi adı verilmektedir. Teknoloji burada da etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Yem üretim makinesi ile çiftçinin işi kolaylaşmaktadır.
Küçük tahılları, ağaç parçalarını, talaşları bu tarım makinaları aracılığı sıkıştırarak hayvan yemi haline getirebilirsiniz. Boncuk büyüklüğünde olan bu yemler daha az yer kaplamaktadır. Bu işleme ise peletleme denilmektedir. Kümes hayvanları, küçükbaş hayvanlar, büyük baş hayvanlar, evcil hayvanlar için tercih edilen bir yem türü olmaktadır
Pelet makinesi sahibi olarak hayvan yemlerinizi kendiniz yapabilirsiniz. Sadece tahılları değil talaşları da yem haline getirebilirsiniz. İki türü ya da çok daha fazla malzemeyi karıştırarak besin değerini artırabilirsiniz.
Sulama Makinesi Nedir ve Nasıl Çalışır?
Çiftçilerin üretimini etkileyen en önemli unsurlardan biri de sulama olmaktadır. Özellik ile geniş alanlarda ekim yapılmış ise eski yöntem sulama sistemleri kullanışlı olmayacaktır. Büyük tarlalarda sulama yapmak için teknoloji şart olmaktadır. Bu çiftçinin işini kolaylaştıracağı gibi ürünün de verimli olmasını sağlar. Dolaylı yoldan yine bundan çiftçi etkilenir. Tarım makinaları çeşitlerinden biri olan bu teknolojik ürünler gelişen çağın bir getirisi olmaktadır.
Düzenli sulama yapılan tarlaların verimi de o oranda artacaktır. Bu da üreticinin kar etmesini kolaylaştıracaktır. Sulama makinesi çeşitleri nedir sorusu aklınıza gelmiş olabilir. Hangisi daha avantajlı, bunlar nasıl kullanılır ise diğer cevap bekleyen sorular olmaktadır.
Gezer sulama sistemleri,Pivot sulama sistemleri,Tamburlu sulama makinesi,Yağmurlama sulama sistemi
Tarlanızda ne ekili olduğuna, ekili ürünün nasıl bir sulama istediğine göre bir sulama sistemi makinesi seçebilirsiniz. Gerekli ekipmanları bu sitede bulabilirsiniz.
Toprak Burgu Makinası Ne İşe Yarar?
Toprak bize mahsul verdiği kadar üzerinde yaşamamamıza da imkan sağlamaktadır. Oturacağımız evimiz, kamelyamız, çitimiz bu nimet üzerinde durmak zorundadır. Fide ekerken, çit dikerken, direk çakarken toprağı delmemiz gerekebilir. Peki, toprağı delmek her zaman kolay bir işlem midir? Tabi ki değildir. Hal böyle olunca da toprak delmeye yardımcı aparatlar lazım olmaktadır. Tarım makinaları olarak nitelendirilen bu ürünler çeşitlilik göstermektedir.
Toprak burgu makinesi adından da anlaşılacağı gibi toprağı burgulayarak delmektedir. Şekli de spiraldir. Kullanım amaçlarına göre farklı seçenekleri mevcuttur. Hangi alanda kullanmak isterseniz ona uygun olanını tercih edebilirsiniz. Tarım makinaları içinde evde, tarlada en sık kullanılanlar içindedir. İster bahçenize çit çekerken toprağı delin ister tarlanıza fide ekerken onlar için yuva açın.
Yem Karma Makinası İşlerinizi Kolaylaştırıyor
Pek çok avantajı olan tarım makinaları içinde yem için kullanılanlar da yer almaktadır. Hayvancılık yapanların kullandığı teknolojik ürünler vardır. Bu tür ürünler verimi artırır, çiftçinin işini kolaylaştırır. Yem ile ilgili makineler küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar, kümes hayvanları fark etmeksizin pek çok alanda kullanılmaktadır.
Bunlardan biri de yem karma makinesi olmaktadır. Bu makine hayvanların ihtiyacı olan tüm yemlerin karıştırılmasını sağlar. Böylece beslenen hayvanlar gerekli olan besinleri alır ve sağlıklı bir hayvancılık yapılmış olur. Tarım makinaları iş yükünüzü oldukça azaltmaktadır. Hangi alanda üretim yapıyor iseniz onunla ilgili makineleri inceleyebilirsiniz.
Mısır Silaj Makinası Özellkleri ve Kullanımı
Silaj makinesi kırma işlemi yapmaktadır. Tarım makinaları içinde en çok tercih edilenler içinde yer almaktadır. Çünkü pek çok tarım ürünü kırılarak tüketilir. Mısır için de kullanılan bu aletler ipsizcambaz.com adresinde bulunmaktadır.
Çiftçinin kullanım alanına göre kullandığı teknolojik ürünler bulunmaktadır. Mısır silaj makinesi de bunlardan biridir. Tarım makinaları ile ürünü ekme, toplama, biçme işlemleri oldukça kolaylaşır. Bu amaca hizmet eden her ürün gelişen dünyanın sunduğu birer hazine niteliği taşımaktadır.