GİRABOLU
KAYSERİ YÖRESİNE AİT EGZOTİK MEYVE GİRABOLU 8KG
100.00 TL
Satıcı: tekbir tuhafiye**( 8KG : 100 TL'dir)**
Girabolu çalı şeklinde bodur bir ağaçtır. Genellikle İç Anadolu'da yetişir. Kırmızı salkım şeklinde yuvarlak meyvelidir. Bu meyveler sonbaharda toplanır. İlk toplandığında acı bir tadı vardır. Su içinde salamura yapılır. Yaklaşık bir ay sonra bu acılığını kaybeder. Bu şekilde (5-15 derecede) tazeliğini 1 yıl süreyle koruyabilir. Nemli ve sulak bölgeleri seven bir bitkidir. Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir.
Mart-Nisan ayında beyaz renkli çiçek açar. Nisan sonuna doğru bu beyaz çiçekler yerini küçük meyveciklere bırakır. önce yeşil renkli olan bu meyvecikler,Haziran ayında kızarmaya başlar. önceleri sert halde olan meyveler Ekim Kasım gibi yumuşamaya başlar. Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığını kaybeder. Bu haliyle içilebilir hale gelmiştir. Salamura suyundan günlük içilecek miktar çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe göre şeker ilave edilerek içilir.
KULLANIM ALANLARI
- KALP – TANSİYON
- İDRAR YOLU HASTALIKLARI
- PROSTAT
- ADET ZORLUĞU VE DüZENSİZLİĞİ
- BÖBREK TAŞI
KALP – TANSİYON
Girabolu yatıştırıcı, damar genişliği düzenleyici, iskelet ve kas rahatlatıcı, kalp güçlendirici etkiye sahiptir. Kas gerilimini azaltır ve spazmları engeller. Hipertansiyonda Cardiovascular sistemini rahatlatır ve tansiyon rahatsızlığından kaynaklanan kabızlığı engeller. Harici kullanımda kramp ve kas gerilmesini rahatlatır Bazı migren vakalarında da yardımcı olabilir.
İDRAR YOLU HASTALIKLARI
İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler, daralma ve boğumları açar, idrar zorluğu ve yanmalarına karşı oldukça etkili bir tedavi aracıdır.
PROSTAT
Girabolu , idrar kanalındaki genişletme özelliği ile mesanenin bir seferde ve kolaylıkla boşalmasını sağlar. Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır. İlk kullanımdan itibaren faydasını hissetmeye başlar.
KADIN HASTALIKLARI
Adet zorluğu ve düzensizliğine karşı çok etkili olan Girabolu spesifik olarak; kramp, yumurtalık ve rahim kası rahatsızlıklarında etkilidir. Rahimi rahatlatıcı bir özelliği vardır.
Girabolu kullanımı ile adet görme krampları sona erer ve menstursyondan kaynaklanan ağrıları azalır. Düşük durumu ve tehlikesinde de kullanılır. Damar genişliği düzenlenmesinden dolayı adet dönemlerinde aşırı kan kaybını ve menapozdaki kanamaları azaltır.
BÖBREK / BÖBREK TAŞI
Böbrek taşlarının bütün cinsleri; aslıları itibariyle suda çözünmeyen kalsiyum tuzu olup bu tuz oluşumunu yerinde eritecek bir ilaç bulunmadığından dolayı lazer, ses dalgası vs. gibi yollarla böbrek taşı fiziksel olarak parçalanıp yerinden oynatılarak düşürülmeye çalışılmaktadır. (Diğer bir yöntem açık operasyondur.) Ve bu yöntemler hastaya aşırı ağrı sancı vermenin yanında kalıcı yan tesirleri olan yöntemlerdir. Girabolu ise böbrek taşını, diğer usüllerde (lazer vs.) olduğu gibi; fiziksel parçalanma yöntemi ile değil kimyasal çözünme ile yok ettiğinden dolayı ne taş çözünürken ne de idrar ile birlikte atılırken hasta ağrı sancı hissetmez. Taşın oluşum süreci tersine işleyerek, taş tamamen erir ve idrar ile birlikte kimyasal madde olarak atılır.
1 kür (15 Lt.) Girabolu 1 hafta içerisinde 6 - 8 mm böbrek taşını eritebilmektedir. Taş 8 mm’ den büyük ise her 8 mm için bir kür düşünülmelidir. Girabolu ayrıca böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir.
NOT: Sertliğinden dolayı lazerin de kıramadığı kristalize cins böbrek taşını Girabolu da eritemeyebilir. Bu cins taş ile karşılaşma riskiniz % 1- 2 civarındadır.
Tüm Yorumlar