Bizim Çubuk Turşuları
Dünyaca Meşhur Ankara'nın Çubuk ilçesinde üretilen 0 numara katkısız ev yapımı salatalık turşusu. İsteğe bağlı 1 kg - 2 kg - 3 kg ve 5 kg lık seçenek
25.00 TL
Satıcı: Yağmur YiğinerBizim Çubuk Turşuları
Dünyaca Meşhur Ankara'nın Çubuk ilçesinde üretilen 0 numara katkısız ev yapımı salatalık turşusu. İsteğe bağlı 1 kg - 2 kg - 3 kg ve 5 kg lık seçenek
25.00 TL
Satıcı: Yağmur YiğinerSadece Çubuk topraklarında böylesine lezzetli yetişen salatalıkların özel tariflerle harmanlandırarak kaplarda salamuraya yatırdığımız ardından sabırla beklediğimiz tüm o zamana değecek lezzetin oluştuğu salatalık turşumuzu kaçırmayın.
Bizim Çubuk Turşuları Salatalık Turşusu
Sadece turşu kurulumu için yetiştirilen ve ‘Çengelköy Bademi’ denilen bir salatalık türünden kurulur Çubuk Turşuları.
Her gün sabah erkenden toplanan salatalıkların kalibrasyon (Ölçülerine göre) sınıflandırılan salatalıklar aynı gün turşu kurulmalıdır. Salatalıklar ebatlarına göre sınıflandırıldıktan sonra üç defa yıkanır ve iğnelenir.
Coğrafi işaret belgesi olan ve sadece Çubuk yöresinde yetişen salatalıklarla kurulan turşuların en önemli özelliği, doğal, katkısız ürünlerden yapılması ve sürekli fermente olmasıdır. Patentli Çubuk Turşuları ayrıca sert ve kıtır kıtır olma özelliği ile diğer turşulardan ayrılıyor.
Çubuk İlçesinde yetilen salatalıklardan kurulan turşular çift sıfır (00) - 0 - 1 - 2 - 3 diye boyutlarına göre numaralandırılır.
Çubuk Salatalık Turşusu 0 (Sıfır) numara ortalama 1-2 cm kalınlığında, yaklaşık 4 ile 8 cm boy aralığında salatalıklardan kurulur.
Çubuk’ta yapılan ve kendine has lezzeti ile tadan herkesi hayran bırakan salatalık turşusu, sadece yurt genelinde değil dünyanın her yerinde Çubuk Turşusu olarak ünlenmiştir.
Çubuk ilçesi Ankara’nın yöresel ürünleri olan en önemli ilçesidir. Türkiye’nin en meşhur ve doğal ürünleri de Çubuk’ta bulunur. Çubuk’ta sadece salatalık turşusu yapılmaz. Yaklaşık 30 çeşit turşunun yapıldığı ilçede, sebze ve meyvelerden yazlık ve kışlık turşular kurulmaktadır.
Bizim Çubuk Turşuları salatalık turşuları kurulumu Ağustos ayının ortalarında başlayıp Eylül ayının ortalarında son bulur. Yaklaşık bir aylık sürede kurulan turşular olgunlaşma sürecinin ardından yurt dışına ve yurt içine sevk edilirler.
İştah açan kıtır kıtır turşularını sitemizden yada sosyal medya sayfalarımızdan temin edebilirsiniz. Bizim köyde, bizim ev hanımları tarafından üretilen turşularımızı, www.bizimkoysepeti.com adresinden yada @bizimkoysepeti, #bizimkoysepeti adreslerinden direk sofralarınıza taşıyoruz.
Bir tadanın bir daha bırakamayacağı çıtır, çıtır Çubuk Turşusu, güzel lezzetiyle bağımlık yapabilir. Turşu seçimini bize bırakın lezzetin keyfini sürün.
BizimKöySepeti Salatalık Turşusu
Çubuk’ta tarlada yetişen ‘Çengelköy Bademi’ salatalıklar ölçülerine göre ayrıldıktan sonra yıkama işleminden geçirilir.
Daha sonra iğne ile birkaç yerinden delinir. Kavanoz yada Tarım Bakanlığından onaylı (gıda açısından onaylı) bidona yerleştirilen salatalıkların aralarına ayıklanmış sarımsak, 5-6 adet “tane” karabiber, 4-5 adet nohut, en üste üç dört dal dereotu ve 3-4 adet defne yaprağı konur.
Turşunun acı olması istenirse bir miktar küçük acı biber (cin biber) ilave edilir.
Üç litre doğal kaynak suyu, bir orta boy çay bardağı kaya tuzu, bir kahve fincanı sirke, salatalıkların erimemesi için bir nohut tanesi büyüklüğünde limon tuzu ile hazırlanan karışım kavanoza ilave edilir.
Kapağı sıkıca kapatılan kavanoz serin ve karanlık bir yerde yaklaşık bir ay bırakılarak turşunun olgunlaşması sağlanır (Ölçü beş litrelik kavanoz içindir).
Dikkat!
Bizim Çubuk Turşuları tamamen doğal ürünlerden ve katkısız yapılmaktadır. Bu nedenle de sürekli fermantasyon halindedir. İçerisinde vücudumuz için yararlı bakteriler oluşmakta ve hareket halindedir.
Kavanozun ağzı açıldıktan sonra temiz bir kepçe veya maşa ile alınarak tekrar sıkı bir şekilde kapatılmalıdır. Dışardan zararlı bakteri girişi önlenmelidir. Yoksa turşunun üzerinde pamukcuk şeklinde bir yüzey oluşur. Böyle olursa da üzerinde o pamukcuklar kevgir ile alınmalıdır.
Not: Çubuk Turşusu serin bir yerde yada buzdolabında muhafaza edilemidir. Doğal ürünlerde kapakları iyice kapatılmaz ise (barlanma+sünme+beyazlama) gibi özellikler oluşabilir.
Kargonuz elinize ulaştığında ürünün kalitesi, tadı ve hizmetimiz hakkında değerli yorumunuzu yapmanızı ve puan vermenizi önemle rica ederiz.
Sitemizden Çubuk Turşularımızı ve Yöresel Ev Ürünlerimizin hepsini online alışverişleriniz güvenle yapabilirsiniz.
Afiyet ve Şifa Olsun Diliyoruz.
Salatalık Turşusunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Salatalık turşusu özellikle soğuk kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Yüksek lif yapısı içerdiğinden dolayı özellikle yemekle beraber tüketildiğinde mideyi terk etme süresi yavaşlar ve insülin salımı dengelenir böylelikle kan şekeri dengesini korur.
Kanser gibi pek çok korkulan hastalığa karşı vücudu korur.
İçerisindeki yüksek su miktarı ile sindirim sistemini düzenler.
Turşu içerisindeki sirkeli su sayesinde kas kramplarına karşı birebir. Vücuttaki su miktarının azalmasına bağlı olarak oluşan kas kramplarını önler. Özellikle sporcuların maruz kaldığı bu etki turşu ve turşu suyunun sağladığı faydalar ile giderilir.
Turşu gibi fermente besinler öğünlerde belirli miktarlarda tüketildikleri taktirde içeriğinde bulunan sirke sayesinde insülin salınımını dengeleyerek kan şekeri belirli bir seviyede tutulur.
Turşunun içerisinde bulunan vitaminler, minareler ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarına yakalanmayı önemli ölçüde önler. Hasta olduktan sonra düzenli turşu suyu içmek hastalık dönemini ilaçsız şekilde daha çabuk sürede atlatmaya yardımcı olur.
Turşu yüksek miktarda lif içerdiği için özellikle yemeklerle beraber tüketildiğinde besinlerin mideyi terk etme süresi yavaşlıyor ve tokluk hissi daha uzun sürüyor. Ayrıca sirkede bulunan asetik asidin vücutta yağ depolamasını önlediği bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır. Düzenli turşu tüketimi kilo kontrolü için birebir.
Tüm Yorumlar