Baharda iyi gelen besinler, havaların ısınmasıyla birlikte araştırılan konular arasında yer almaya başlamıştır. Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklığın düşmesi birtakım mevsimsel hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Kış ve sonbahar döngülerinde nezle grip gibi hastalıklar görülürken bahar aylarında da başka rahatsızlıklar oluşur. Örneğin bahar alerjisi, saman alerjisi ve rinit gibi doğrudan alerjik rahatsızlıklara sık rastlanır.
Alerjik reaksiyonlar bahar ayının gelmesiyle sizde de baş gösteriyor mu? Baharda burun ve göz akıntısı/kaşıntısı ile hapşırık gibi şikayetler hayat kalitenizi düşürüyor mu? Yoksa bunların haricinde, siz ödem ve şişkinlik benzeri başka şikayetler mi yaşıyorsunuz? Sıklıkla mevsimsel alerji olarak nitelenen bahar hastalıkları geçici olsa da yaz boyu devam edebiliyor. Bu da astım dahil olmak üzere onlarca yan şikayete neden olabiliyor.
Baharda iyi gelen besinler adeta ilaç etkisi gösterdiğinden oldukça rağbet görmektedir. Ancak hangi rahatsızlığa hangi besinler iyi gelir ve ne ölçüde kullanılmalıdır bunlar son derece önemli konulardır. Üstelik kişinin başka hastalıklarının olması ve genel durumu da hangi besinlerin tüketilip hangilerinin tüketilmeyeceği konusunda belirleyici olmaktadır.
Herhangi bir hastalık ya da alerji gibi tepkimeleri olmayan kişilerde ise yaygın olarak bahar yorgunluğu yaşanabilir. Yani kişi hiçbir iş yapmamış olsa bile adeta saatlerce koşmuş ya da hiç uyumamış gibi yorgun, bitkin, halsiz ve hatta depresif bile olabilir.
Baharda iyi gelen besinler hem psikolojik hem de fizyolojik olarak fayda sağlaması beklenen çeşitli içeriklerden oluşur. Kombine bahar bitki çayları ve diğer mevsime uygun bitki ve gıdalardan destek almak, bu dönemi son derece konforlu geçirmenizi sağlayacaktır.