Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı 1 Litre

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı 1 Litre

0.0
Stok (456)
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi
Ücretsiz Kargo

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı 1 Litre

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı 1 Litre

0.0
Hızlı Gönderi
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
500.00 TL ve Üzeri Siparişlere
Ücretsiz Kargo Fırsatı
Listeme Ekle
Stok (456)
%100
NeVarsaEgedeVar
Mağaza Detay

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağının serüveni,

Yaşam ağacı, ölmez ağaç, barış ağacı...

Böylesine güzel sıfatlarla anılıyor zeytin ağaçları.

Tek bir dalıyla barışı simgeliyor. Yaşamı ve ölümü köklerinde büyütüyor. Dallarında da duygu taşıyor hatta. Bir yangın sırasında, dünyanın tüm kötülüklerine isyan edip, ortadan ikiye bölünerek yanıyor zeytin ağaçları. Görüntüsü içinizi burkuyor, burnunuzda da zeytinlerin kokusu kalıyor.

Bu güzel ağacın hikayesiyle ilgiliyse onlarca rivayet var. İlk rivayet Nuh'a dayanır. Tufanla cezalandırılan insanlık, afetlerin giderek azaldığını hisseder. Dünya hayatının eski düzenine dönüp dönmediğini anlamak için yeryüzüne bir beyaz güvercin gönderirler. Güvercin ağzında yemyeşil, zeytin yüklü bir dalla geri döner. Tufan bitmiş, dünya ve insanlık arasındaki barış yeniden sağlanmıştır böylelikle. O günden bu yana barışın simgesi olarak beyaz güvercin ve zeytin dalı kabul edilir.
Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı Nasıl Yapılıyor ?

Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağının yolculuğu daha dalda başlıyor. Soğuk sıkım sızma zeytinyağı olacak zeytinler sırıkla, elle ya da makineyle hasat ediliyor. Hasat edilen zeytinler bir yerde toplanıyor. İçlerindeki taşlar, yapraklar, toprak ve diğer yabancı cisimler ayıklanıyor. Soğuk sıkım sızma zeytinyağı için sıkılmaya hazır hale getiriliyor. Ezilmemelerine, sağlam kalmalarına özen gösteriliyor.

Soğuk sıkım sızma zeytinyağı elde etmek için toplanan zeytinler, sıkım makinelerine makinelere teslim ediliyor. Öncelikle tekrar bir ayıklama işleminden geçiyor. Tüm yabancı maddeler ayrıştırılıyor.  

Ardından ikinci işleme, Soğuk sıkım sızma zeytinyağı elde etmek için yıkama işlemine geçiliyor. Bu işlemde temizlenen zeytinler, iyice yıkanıp, kurutuluyor ve üçüncü aşamaya hazır hale geliyor. Bu aşamada Soğuk sıkım sızma zeytinyağı için zeytinlerin çekirdekleri ayıklanıyor ve sadece etli kısımları kalıyor. Bu şekilde soğuk sıkım sızma zeytinyağlar daha çabuk açığa çıkıyor, daha kolay eziliyor. Burada yarı hamur haline geliyor.

Soğuk sıkım sızma zeytinyağı için yarı hamur haline gelen zeytinler yoğurma ünitesine aktarılıyor. Burada iyice hamur kıvamına geliyor ve yoğrulmaya başlanıyor. Cinsine göre 20-40 dakika arası yoğruluyor. Bu aşama minik soğuk sıkım sızma zeytinyağ  damlalarının birleşip, büyük soğuk sıkım sızma zeytinyağ damlaları oluşturmasını ve tane tane süzülmesini sağlıyor. Yoğurma aşamasının ardından zeytinyağının ayrılması için hamura su veriliyor ve yağın üste çıkması sağlanıyor. Üste çıkan Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağ tanklar yardımıyla süzülüyor ve sıvı hale getiriliyor. Sıvı haldeyken pompalanıyor ve Soğuk Sıkım Sızma  zeytinyağı elde ediliyor. 

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı Ve Sızma Zeytin Yağının Farkı Nedir?

Soğuk sıkım zeytinyağı üretilebilmesi için hasadın yöresine göre Eylül Ekim aylarında yapılması gerekir. Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı ekim ayında hasat edilerek hazırlanmıştır. Bununla birlikte bir yağa "soğuk sıkım" diyebilmek için o yağın üretimi aşamasında kullanılan suyun en fazla 27 derece  olması gerekmektedir.
Bu derecede sıkım işlemini tamamadığımız Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı, aroması ve tadıyla sofralarınıza gelmeye hazırlanmıştır.

Natural Zeytinyağı ve Soğuk Sıkım Sızma Zeytin Yağı aynı üretim şekli ve sıkım aşamasında kullanılan suyun ısısı aydır. Sözün özü, natüral zeytin yağı da soğuk sıkım sızma zeytinyağıdır.


Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağının  Faydaları Nelerdir?

Dünyada kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranı en düşük olan kişilerin Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde yaşayan insanlar olduğu bilinmektedir. Bunu birçok uzman, zeytinyağı ile beslenme alışkanlıklarına bağlamaktadır.

- Diğer yemek yağlarıyla kıyaslandığında Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı, güçlü polifenol bileşikleri sayesinde ön plana çıkar. Polifenoller güçlü antioksidanlardır. Bu özellikleri sayesinde hücrelerde oluşan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek vücuttaki hasarı azaltır, hücreleri korur ve genç kalmasını sağlar.

- Polifenol açısından zengin soğuk sıkım sızma zeytinyağı, kalıcı hastalıklar ve kalp hastalıkları gibi durumlarda olumlu etkisi vardır.

- İçerdiği bileşenler sayesinde damarlarda kan yağlarının birikiminin önüne geçerek, kan basıncını düşürür, damarların sertleşmesini engeller, kalp sağlığına olumlu etki eder.

- Zeytinyağı, inme riskini polifenol bileşenleri etkisiyle kandaki yağ seviyelerine etki ederek düşürür.

- Zeytinyağı,E, K, A, C vitaminleri ile Omega- 3, Omega -6, Magnezyum, Potasyum, Sodyum, Demir, Kalsiyum, Kükürt, Protein gibi mineralleri içerisinde bulundurur.

- Cilt üzerinde de birçok faydaları bulunan zeytinyağı, kırışıklık oluşumuna karşı da etkilidir. Çatlaklar ve yara izlerini azaltır, hafifletir. Nemlendirici özelliği ile yaşlanma belirtilerini azaltır.

- İçerisinde bulundurduğu E vitamini sayesinde cildi hastalıklardan korur, iltihiplanmayı engeller.

- Zeytin yağının saymakla bitiremeyeceğimiz faydalarından bir tanesi de saçlar üzerine olan faydalarıdır.

- Düzenli kullanıldığında saçların parlaklığını artırır, uzamasını sağlar. Saç kuruluğunu ve dökülmeleri azaltır.

- Zeytinyağı, tüm vücut sisteminin düzenli ve hızlı çalışmasını sağlar. 




Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağının kullanım alanları nelerdir?

Mutfakların vazgeçilmezi Nevarsaegedevar Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı, yemeklerde, salatalarda, kahvaltılarda, közlenmiş sebzelerde, tüm soğuk yemeklerde tercih edilebilir. Bu nedenle gıda sektöründe tercih edilir.

Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli ?

Soğuk sıkım ve erken hasat zeytin yağları en kaliteli ve sağlığa en faydalı olan  zeytinyağlarıdır. Bu nedenle zeytinyağı tercihinde üretim tekniği önemlidir.

Zeytin yağının içerdiği faydalı bileşenlerin korunması için tercihen plastik ambalaj yerine teneke veya koyu ren cam şişede satılan ürünler tercih edilmeli.

Renk, ağacın cinsine ve yetiştiği bölgeye göre değişiklik gösterebilir.  Açık yeşilden açık sarı renge kadar değişebilir. Bu nedenle renk iyi bir zeytin yağı seçiminde belirleyici olmayabilir.

Tat : Gerçek zeytinyağı tadıldığında, genizde hafif yakıcılık hissedilir. Dil çevresinde acımsı bir tat bırakır.

Koku: Zeytinyağında zeytin kokusundan ziyade,taze çimen ve meyvemsi bir kokusu olması tercih edilmelidir.

Asit derecesi(Dizem) zeytin yağının kalitesinde belirleyicidir. Asit oranı zeytinin hasat zamanına ve toplanmasının ardından sıkıkıma kadar geçen geçen süreye göre değişir. Erken hasat ile zeytinler toplandığında asit oranı sıfıra yakın zeytinyağı elde edilir. Olgun zeytinler ve dalından düşmüş zeytinlerden elde edilen zeytin yağında biraz daha yüksek olur.

0,8 dizem altında olan Natürel  sızma zeytin yağlarını güvenle tercih edebilirsiniz.

Zeytinyağının faydası  bekledikçe azaldığı için hasat zamanına göre zeytin yağı alımı yapımına dikkat edilmelidir.

Zeytinyağı nasıl saklanmalı ? 

Zeytinyağı ışık ve ısıdan etkilendiği için saklama koşullarına dikkat edilmeli. Serin, ışık alamayan yerde  koyu renk Şişe ve ambalajlarda saklanmalıdır.

 

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler