OSM Tohum Kaplamalı Sunter Yonca Tohumu(1 Kg)

OSM Tohum Kaplamalı Sunter Yonca Tohumu(1 Kg)

0.0
Stok (5)
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi
Ücretsiz Kargo

OSM Tohum Kaplamalı Sunter Yonca Tohumu(1 Kg)

OSM Tohum Kaplamalı Sunter Yonca Tohumu(1 Kg)

0.0
Hızlı Gönderi
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
200.00 TL ve Üzeri Siparişlere
Ücretsiz Kargo Fırsatı
Listeme Ekle
Stok (5)
%100
tarimevim
Mağaza Detay

OSM Tohum | Kaplı Sunter Yonca Tohumu (1 kg)

Ürün şeffaf torbalara bölünerek gönderilir.

 

Sinorhizobium meliloti Nedir?


Sinorhizobium meliloti genelde normal toprak koşullarında yaşayan bir mikroorganizmadır. Yoncanın kök bölgesinde bitki ile birlikte yaşayarak bitkinin azot ihtiyacının karşılanmasına ve dolaylı yoldan bitki hastalıklarına karşı bitkinin savunma mekanizmasını doğrudan güçlendirir.

Neden Yonca Tohumları Sinorhizobium meliloti ile Kaplanmalıdır?


Sinorhizobium meliloti her toprak bünyesinde yeterli miktarda olmayacağından yoncayı bu bakteri ile kaplayarak bu bakterinin yararlarından faydalanması sağlanır. Bu da tohumun toprakla buluşmasıyla ortaya çıkar. Yoncanın azota ihtiyaç duyduğu her dönemde Sinorhizobium meliloti ile azotu bitkiye ulaştırmış olur. Sadece azot ihtiyacını karşılamakla kalmaz, kök bölgesinde hastalıklara neden olan başka mikroorganizmalara karşı savunma kalkanı oluşturur. Kısaca yonca tohumluğunu kapladıktan sonra koruma altına alınır. Sinorhizobium meliloti çok yüksek oranda azotu bitkiye indirdiği için etkili nodül oluşturma kabiliyeti de çok yüksek olur. Yoncaya özel ve özenle seçilmiş yonca bakterisi ile maksimum düzeyde azot fiksasyonu sağlamaktadır. Global azot bütçesinde tarımda kullanılan azotun en az %85’inden fazlası Sinorhizobium’lar tarafından karşılanır. Kaplanmış tohumda adhezyon yoktur. Verimi önemli ölçüde arttırır, uygulamada kolaylık, gübrede tasarruf sağlar. Çıkış hızını ve gücünü arttırmakla kalmaz, verime doğrudan yüksek oranda etki eder. Yonca ekomonik ömrü boyunca hastalıklara karşı son derece dayanıklı olur. Biçim sayasında önemli ölçüde artış sağlar. Yaprak ayasında büyüme olur. Yoncanın sapını güçlendirir. Daha dik gelişmesini sağlar. Elde edilen balyada çok ciddi verim artışı oluşturur. Yonca Sinorhizobium meliloti ile birlikte ayrı katmanlarda mantar ile mücadele maddeleri, mikro vitaminler ve özel kaplama malzemesi ile zenginleştirilir. Kaplanan tohum kuş ve kemirgen zararını da ortadan kaldırır.

 

Sunter

Sunter yonca literatürde bulunan birçok yoncanın, çeşit özelliklerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş üstün nitelikli bir çeşittir.

Bir baklagil yem bitkisi olan Sunter yonca, havada bulunan serbest azotu toprağa kazandırarak azotlu gübre ihtiyacını karşılar. Ayrıca toprağın organik maddece zenginleşmesini de sağlar.

Sunter Yonca uygun bakım şartlarında dormansi 5-7 olup, yaklaşık 24 günde biçime gelir.

Sunter yoncanın ekonomik ömrü 5 yıldır.

Sunter yonca da; dallanma ve yapraklanma yoğun olup, koyu yeşil renktedir.

Sunter yoncada uygun biçim zamanı %10-15 çiçeklenme dönemidir.

Sunter yoncanın derin ve güçlü kök yapısı sayesinde bir sonraki biçime gelme hızı yüksektir.

Sunter yüksek besin değerli bir yonca çeşidi olup, odunsu kısmının az olması ve dallanma mesafesinin birbirine yakın olması, yaprak yoğunluğunun daha fazla olması sebebiyle protein değeri oldukça yüksek, çok nitelikli bir yem bitkisidir.

Sunter yonca’nın en belirgin çeşit özelliği gövde yapısının dik ve sağlam olmasıdır. Bu özelliği de çeşidin uygun bakım şartlarında yatmasını engelleyerek maksimum seviyede boylanmasını sağlar. Ekim derinliği 1,5-2 cm arası olup, ot üretimi için kullanılacak tohum miktarı 2,5,3,5 kg/da'dır. Elle atmada bu miktar 1,5-2 kat artmaktadır.


Neden Sunter Yonca

Sunter yonca Türkiye’nin bütün bölgelerinde ekilebilen, adaptasyon kabiliyeti çok yüksek, phytophthara kök çürüklerine çok dayanıklı derin kök sistemine sahip bir çeşittir. Bu özelliği ile kurak dönemlerdede büyüyebilen bir çeşit olması sunter yoncayı diğerlerinden farklı kılan en belirgin özelliği olmuştur. 

Sunter yoncanın biçim sayısı, ekolojik koşullara dayalı vejetasyon süresinin uzun olduğu Ege ve Akdeniz bölgesinde 7-8 biçime kadar, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde 5-6 biçime kadar, karasal iklimin hüküm sürdüğü Doğu bölgelerinde ise 4-5 biçime kadar çıkabilmektedir. Sunter yonca koyu yeşil renkli, geniş yapraklı, yaprak yoğunluğu çok fazla ve dallanma aralığı birbirine yakın boyu 1,5 metreyi bulabilen bir çeşittir. 

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler