OCAK ÜSTÜ GRANİT KAPLI ÜÇGEN IZGARA
En 30cm x Boy 50cm X Yükseklik 4cm
Sağlıklı beslenmeniz için tasarladık
Yeni Çağın Akıllı Izgarası ile Ocakta Sağlıklı Mangal Keyfini Yaşayın
Dünyada bir eşi daha olmayan ÜÇGEN IZGARA, yüzde yüz yerli, ızgara ve mangal konusunda tüm alışkanlıklarınızı değiştirecek, bir kez kullandığınızda bir daha vazgeçemeyeceğiniz, patentli bir üründür. Set üstü ocakta mangal tadında, sağlıklı, çok lezzetli ve kısa sürede pişirir.
SAĞLIKLIDIR
ÜÇGEN IZGARA, ızgara ve mangal konusunda tüm alışkanlıklarınızı değiştirecek, bir kez kullandığınızda bir daha vazgeçemeyeceğiniz, tek başına her yerde, her ısı kaynağında barbekü keyfi yaşatan, yüzde yüz yerli ve patentli, benzersiz bir üründür.
Geleneksel mangal alışkanlığımızda, etleri kömür ateşi üzerinde, tel ya da oluklu ızgarada, yüksek ısıya ve doğrudan ateşe maruz bırakarak pişiririz.
Oysa yıllardır tüm bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; proteinden zengin kırmızı et, beyaz et ve balıkta, kömür ateşinde, tel ızgaralarda, yüksek ısı ve ateşle temas eden pişme sırasında, Heterosiklik Amin (HCA) denilen kimyasallar açığa çıkar.
Ayrıca, pişen etlerin yağının ve suyunun damlamasıyla ortaya çıkan dumanın etin üzerine sinmesi ile, Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) adı verilen bir kimyasal oluşur.
HCA’ların ve PAH’lerin, DNA yapısını bozarak hücreleri mutasyona uğrattıkları, bu nedenle doğrudan kanser riskini arttıran kimyasallar oldukları kanıtlanmıştır.
Öte yandan, yüksek ısı ve ateşle temas ederek pişen etin protein yapısı bozulduğu için, - bu nedenle etler küçülür ve asıl proteinde olan lezzet de yok olur- hiçbir zaman besin değerlerinden tam olarak yararlanılamaz ve gerçek lezzetine ulaşılamaz. Kömürde bulunan zararlı partiküller, yanma sonucu açığa çıkan karbonmonoksit, karbondioksit, azot gibi gazlar, kül ve is ete geçer. Kömür üzerine damlayan yağlar ateşin alevlenmesine ve bir süre sonra da sönmesine neden olur. Ateşi canlı tutmak için üflemek ya da yellemek zorunda kalınır. Bu sırada, pişen etlere sinen kül ve is oranı daha da artar ve bu zararlı partiküller etin gerçek tadını yok eder.
Bu nedenle sosla tercih edilir. ÜÇGEN IZGARA’da sos kullanmaya gerek kalmaz.
ÜÇGEN IZGARA’da pişirilen etler, yüksek ısıya maruz kalmaz ve ateşle doğrudan temas etmez. Böylece, kanser yapan kimyasallar açığa çıkmaz, protein yapıları bozulmaz, besin değerleri kaybolmaz. Oluşturduğu ısı rüzgarı sayesinde mangalda, barbeküde kömür ateşi canlı kalacağı için kömürü üflemeye, yellemeye gerek yoktur. Zehirli gazlar, kül ve is ete yapışmaz. Sağlığı tehdit eden tüm unsurlar devre dışı kalır.
ANKASTRE OCAKLAR İÇİN APARAT
Pişirme sırasında ÜÇGEN IZGARA’nın her iki yandaki boşluklarının kapanmaması hava akımının oluşması için önemlidir.
Ayrıca ızgaranın orta noktası ateş kaynağından 4 cm yukarıda olmalıdır.
Ocağınız, üzeri demir ızgaralı ocaklardan ise, 4 cm ısı aralığı oluştuğu için ısı rüzgarı sayesinde duman ve koku olmadan, sağlıklı ve lezzetli pişirme gerçekleşir.
Şayet ocağınız ankastre ise, ısı aralığının 1cm olması nedeniyle ısı rüzgarı oluşmamakta ve yağ sıçraması meydana gelmektedir. Bu nedenle ızgarayı ankastre ocak üstünde kullanacakların, ısı aralığını 4 cm çıkaran Ankastre Ocak Aparatı kullanmaları gerekir.
ÜSTÜN LEZZET YARATIR
ÜÇGEN IZGARA’da pişen etlerin protein yapıları bozulmaz, besin değerleri kaybolmaz, suyu ve yağı içinde kalır. Kurumadan, yumuşacık ve benzersiz bir lezzetle pişer.
Geleneksel mangal alışkanlığımızda,tavuk göğsü, dana eti, yağsız balıklar (tereyağında kızartılan alabalık, yağda kızartılan palamut, yahnisi yapılan kefal ve tatlı su balıkları) mangal meraklıları tarafından pek tercih edilmez. Çünkü, ateşle direkt temas nedeniyle tavuk göğsü ve dana eti piştikçe sertleşir ve tadı bozulur, yağsız balıklar ise yavan olur.
Oysa ÜÇGEN IZGARA’da bu sorunlar yaşanmaz ve tüm bu ürünler kısa sürede, yumuşacık pişer, inanılmaz bir lezzet kazanır.
Yağlı olduğu için aşırı duman ve koku yapan hamsi ve sucuğu mangalda pişirmek maharet ister. Bu ürünleri ocakta pişirmek ise hiç tercih edilmez. ÜÇGEN IZGARA ile hamsi ve sucuğu, hem mangalda hem de mutfağınızda, set üstü ocağınızda mangal tadında pişirebilirsiniz.
Geleneksel ızgaralarda pişen etler için, is ve kömür partiküllerinden kaynaklanan acımsı tadı gidermek, yumuşak olmalarını sağlamak ve lezzeti arttırmak amacıyla onlarca değişik sos ve marine etme yöntemi önerilir. Oysa ÜÇGEN IZGARA’da sos kullanmaya gerek yoktur ve etin gerçek lezzetine ulaşılır.
KOYU GRİ DUMAN VE YOĞUN KOKUYA ÇÖZÜM GETİRİR
Kubbemsi yapıya sahip ÜÇGEN IZGARA üzerinde, belirli aralıklarla ve belirli sayıda, karşılıklı simetrik olarak yerleştirilmiş kubbemsi ısı delikleri vardır. Bu ısı deliklerinin yarattığı cereyan ile ızgara altında ısı rüzgarı oluşarak duman ve koku baskı altına alınır ve yayılması önlenir.
Sadece, ısıyla karşılaşan besinlerden buharlaşan bir miktar suyun oluşturduğu beyaz renkli su buharı gözlenir ve bu buharın kokusu algılanır. Oysa, geleneksel ızgaralarda pişen etlerde çok yoğun koku ve koyu gri duman oluşur.
ÇEVREYE DUYARLIDIR
Geleneksel mangal alışkanlığımızda, biz mangal keyfi yaşarken oluşan yoğun duman ve koku çevremize büyük rahatsızlık verir. Özellikle balkonumuzda ya da bahçemizde mangal yaparken komşularımıza verdiğimiz rahatsızlık, çoğu zaman tartışmalara hatta kavgalara neden olacak kadar sorun yaratır. Bu nedenle, apartman ve site yönetimleri ev ve balkonlarda mangal yapılmasını yasaklamak zorunda kalır.
ÜÇGEN IZGARA, duman ve koku sorununu en aza indirgediği için çevremize zarar vermez. Ürün çeşitlerimizle, mutfakta, balkonda, bahçede, piknikte, kendin pişir kendin ye mekanlarında, restoranlarda, ızgara yapılmak istenen her yerde, çevrenizdekiler ve komşularınızla sorun yaşamadan, huzurla mangal keyfi yaşarsınız.
EKONOMİKTİR
ÜÇGEN IZGARA’yı kömürlü mangalda kullanmak istediğinizde, 1 kg kömürle 2 kilo et pişirebilirsiniz.
Diğer ızgaralara göre %50 oranında daha az kömür kullanıldığı için kömürden tasarruf sağlar.
Nerelerde Kullanılır?
ÜÇGEN IZGARA’yı, eviniz ya da büronuzun mutfağında, set üstü veya ankastre ocağınızda – aparatlı – kullanabilir, istediğiniz zaman mangal keyfi yapmanın zevkini yaşayabilirsiniz.
Kömürlü mangallarımızın ya da kömürlü ahşap barbekümüzün üzerinde kullanarak, bahçenizde ya da piknikte mangal keyfi yapabilirsiniz.
Mangalımız veya ahşap barbekümüz üzerinde, elektirik ve su haznesine ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.
ÜÇGEN IZGARA, et ve balık restoranları, kır lokantaları, catering mutfakları, kendin pişir – kendin ye mekânları, büfeler, kafeler, hamburgerciler, otel mutfakları, yatlar, tur tekneleri, gemi mutfakları gibi ızgara servisi yapılan her yerde güvenle kullanılır.
Nasıl Kullanılır?
ÜÇGEN IZGARA’da et, tavuk, balık, sucuk gibi tüm et ürünlerini, domates, biber, patlıcan, mantar gibi sebzeleri pişirebilirsiniz.
Et ürünlerinde sos kullanmayınız. Etler protein ve su kaybına uğramadığı için küçülmeden, yumuşacık ve gerçek tadında pişeceğinden, sos gerçek tadın alınmasını engeller.
Pişirme sırasında ızgaranın her iki yandaki boşluklarının kapanmaması, hava akımının oluşması için önemlidir. Ayrıca, ızgaranın orta noktası ateş kaynağından 4 cm yukarıda olmalıdır.
Bu nedenle, ocağınız set üstü ya da solo ocaksa ve üzerinde döküm (demir) ızgara varsa, ÜÇGEN IZGARA’yı döküm ızgaranın üzerine koyarak kullanınız.
Ocağınız ankastre ise, özel ankastre aparatımızla kullanmalısınız. Demir veya ankastre ocak aparatları ızgara ile birlikte kargolanır.
ÜÇGEN IZGARA’YI OCAK ÜZERİNDE KULLANIRKEN; SUCUĞU KISIK ATEŞTE; ET, TAVUK VE BALIĞI
KISIK-ORTA ATEŞTE PİŞİRİN.
SANAYİ TİPİ OCAKLARDA TÜM ÜRÜNLERİ KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.
ÜÇGEN IZGARA’YI MANGALDA KULLANIRKEN, MANGAL İÇİNE YERLEŞTİRMEYİN. MANGAL ÜZERİNDE KALARAK YAN BOŞLUKLARDAN HAVA GİRİŞİ OLMALIDIR.
IZGARANIN ÖLÇÜLERİNE GÖRE TASARLADIĞIMIZ MANGAL İLE BİRLİKTE SATIN ALMANIZI ÖNERİYORUZ.
ÜÇGEN IZGARA’NIZI SET ÜSTÜ OCAĞINIZDA, KÖMÜRLÜ MANGALDA veya BARBEKÜDE KULLANIRKEN;
√ Izgaranın 1 dakika kadar ısınmasını bekleyin.
√ Etlerinizi çok az yağlayın.
√ Asla sos kullanmayın. Dilerseniz piştikten sonra kullanın.
√ Etlerinizi ızgara üzerine yerleştirin.
√ 7-8 dakika pişmelerini bekledikten sonra çevirin.
√ Pişme süresince de çok sık çevirme yapmayın.
√ Çevirme sırasında, tel maşa, çatal, sivri uçlu metal kullanmayın.
√ Pişen ürünleri, aşağıdan yukarıya doğru sürterek çevirmeyin.
√ Izgara sıcakken suyla, sıvı sabun ve sünger yardımıyla temizleyin.
√ Izgara üzerinde gıdaları kesmeyin.
√ Izgara sıcakken çıplak elle tutmayın.
√ Izgara ve mangalınız sıcakken çocukların erişiminden uzak tutun.
BİZDEN BİRKAÇ LEZZET ÖNERİSİ
√ Bir santim kalınlığında tavuk göğsünü, bıçak yardımıyla kaşar peyniri dilimi yerleştirecek kadar açın. Sos ve yağ kullanmayın. Izgara üzerine yerleştirin. İki tarafları da piştikten sonra, ince bir dilim kaşarı aralarına koyun. Kaşarları biraz eridikten sonra alın ve servis yapın.
√ Büyük tavuk but pişirirken, kemikli kısımlarını çıkarın, iki taraflarına bıçakla derince kesikler atın ve ızgaraya yerleştirin.
√ Tavuk göğsu pişirirken, iki tarafına bıçakla kesik atın. Sos kullanmadan pişirin. Piştikten sonra sos kullanabilirsiniz.
√ Balıkları çok az yağlayarak pişirin
√ Tatlı su balıklarını, asma yaprağına sarın, isteğe göre içine soyulmuş sarımsak koyarak kızartın.
√ Hamsiyi, mısır unu, galeta unu ya da beyaz una bulamayın. Hamsi, eti zayıf ve yağlı bir balıktır, kokusu da fazladır. Mutfağınızda, set üstü ocağınızda hamsi pişirirken, buharlaşmadan dolayı yüzde beş koku oluşabilir. Sıfır koku için 5-10 dakika aspiratörünüzü çalıştırmanızı öneririz. Mutfağınızda, kömürlü mangal tadında hamsi ızgara yapabilmenin keyfine varın.
ÜÇGEN IZGARA’nın yarattığı üstün lezzetlere inanamayacaksınız.
Nasıl Temizlenir?
√ Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, bir bez ya da tutacak yardımıyla ocak ya da mangal üzerinden alın.
√ Temizliği hemen yapmanız, ızgaranızın kullanımını artırır. Izgara sıcakken suyla plastik tabak temizleme fırçasıyla fırçalayın.
√ Bulaşık süngeri yardımıyla, sıvı sabun veya bulaşık deterjanı kullanarak temizleyin.
√ Suyla durulayın.
√ İsterseniz bulaşık makinenizde de yıkayabilirsiniz.
Tüm Yorumlar