Mog Organik Sıvı Gübre 20Lt
Mog Organik Sıvı Gübre 20Lt
3,051.00 TL
Satıcı: iyonyaÜcretsiz Kargo Fırsatı
Verim Gübresi
Mog Organik Sıvı Gübre Aynı Zamanda verim gübresi olarak’ta bilinmektedir. Mog organik sıvı gübresi bitkiye uygulandığında bitki türüne göre en az %’de 35 ila %’ 50 oranında daha yüksek verim elde edersiniz. Bitki meyve yapısı güçlenir aroma ve lezzette yüksek oranda artış sağlayıp pazar değerinin üzerinde kaliteye ulaşır. Verim gübresi olarak bitkinin ilk ekiminden itibaren kullanıldığında kök gelişimini hızlandırır bitkinin toprağa daha iyi ve daha hızlı adapte olmasını sağlar.
MOG ORGONİK GÜBRENİN GENEL HATLARI İLE KULLANIM DETAYLARI VE SPESİFİK ÖZELLİKLERİ
Bu ürün MOG organik gübre lisansı ile üretilmiştir %100 bitkisel kaynaklı organik bir gübredir.
MOG organik gübrenin içeriğinde kullanılan materyalin tamamı bitkisel kaynaklıdır. Tüm üretim aşamalarında fiziksel metodlar kullanılmış olup herhangi bir kimyasal metod kullanılmamıştır. Bitki içerisinde bulunan izelementlerde dâhil bitkinin ve toprağın ihtiyacı olan tüm elemanlar MOG ORGONİK GÜBRE’nin içerisinde mevcuttur.
Üreticilerimizin genel olarak yaşadıkları sorunları ve istekleri göz önüne alınarak bu ürün hazırlanmıştır.
1-TUZLANMA: MOG organik gübre sayesinde toprakta biriken tuzların geçmiş yıllardan kalan kimyasal zehirlerin kısa bir sure içerisinde yapıları bozularak organik materyalleri dönüşmesi sağlanır ve bu sayede bitkinin köklerinin özümseyebileceği hale getirilir.
2-ERKENCİLİK: Tüm ürün gruplarında en az 10 en çok 20 gün erkencilik görülebilir.
3-KÖK YAPISI: Daha da gelişmiş bir kök yapısı sayesinde bitkinin besin toplama alanı genişler. Ayrıca; osmoz basıncınıda arttırdığı için ağacın yaşlılığı ya da damarlarında oluşan sorunlarda ilerleyen yıllarda geçmektedir.
4-İZELEMENT ihtiyacınız en aza inecektir MOG pH düzenleme özelliği ile topraktan alınamayan mikro ve makro (N/P/K) elementlerinde alınmasını sağlar. Gübremizin içeriğinde Fe, ca, Mg, mn, cu, mo,b,s mevcuttur.
5-MOG 1 yıl önce kullanılmaya başlandığı zaman ortalama çiçek sayısında %30 artış, çiçek tutum oranında ise bu oran en alt seviyede 90 olacaktır. Buna paralel olarakta gelişim hızı artacaktır.
Hasattan öncede 30-45 gün Aralığında 1000 m² alan için;(yapraktan)en çok 1 litre ve en az ½ litre kullanıldığı taktirde meyve iriliğini en az %30 arttırabilirsiniz.
6-Hasattan 30-45 gün önce uygulandığı zaman meyve üzerindeki zehir kalıntıları(fungusit ya da insektsitler) 7-14 içerisinde tamamen bozulurlar. Tahlilde dahi izin verilen değerlerin üzerinde kalıntı bulunamaz. Böylece ürünümüzün gümrük kapılarından dönme riski en aza indirgenmiş olur.
7-Konvansiyonel tarım yapılıyor dahi olsa; MOG toprakta bulunan tüm oluşumları(geçmiş yıllardan kalan zehir, kimyasal atık çözülemeyen organik materyaller v.s…)çözerek ya da gelişen mikroorganizmalar sayesinde yapılarını değiştirerek bitkinin özümseyebileceği hale çevirir. Bunun sonucunda kimyasal kullanılmış olsa bile; diğer üreticilere göre ürünün organikliği ciddi oranda artacaktır. ANCAK; ürün hiçbir zaman organik tarından elde edilen ile eşit olmayacaktır. İyi tarım uygulamalarında MOG çok ciddi başarılar kazanmıştır.
8-Hasat edilen ürünlerde Şeker-protein-yağ-kuru madde oranı yükselmiştir.
9-Hasat edilen yaş meyve ya da sebzenin raf ömrü ortalama olarak 5-10 gün daha uzamıştır.
10-Ciddi Hastalık pH ve tuzlanma oranı yüksek olan bölgelerde;dekara uygulanan doz oranının +1 litre arttırılmasını kuvvetle öneririz. Çünkü; gübremiz gücünün bir kısmını hastalık yapan oluşumlara ya da pH düzenlemeye,tuzlanmayı çözmeye harcayacağı için asıl görülecek etkinin daha geç görülmesine neden olabilir.Bunu önlemek için ekstra olarak 1 litre doz uygulanmasını öneririz.Ancak;gübremizi hiçbir zaman kimyasal ya da organik ilaç olarak önermiyoruz.Bu etkinin oluşmasını;güçlenen bitki bünyesi ve toprak yapısı doğal yöntemler ile kendi kendine çözmektedir.!!!
11-Torak tahlili yapılan yerlerde organiklik oranı eğer 2’nin altında ise önerilen dozun 1 yıla mahsus olmak üzere;%50 daha arttırılması ya da ekstra +1 litre uygulanması uygundur.
12- pH kalıcı olarak dengelenir. pH aşırı yüksek ya da düşük topraklarda besin elementlerinin emilimi yeterince gerçekleşemez. Bu topraklarda kesinlikle pH dengesi kurulmalıdır. MOG pH dengesini kalıcı olarak kurar ve köklerin çok rahat bir şekilde ihtiyaç duyduğu besinlerin topraktan emilimini sağlar. Toprağın su geçirgenliği artar Topraktaki kilitlenme-keseklenme problem ortadan kalkar.Kurak yıllarda toprakta çatlamalar nadiren görülür.Toprağı çözme etkisi en az 4 ay sonra gözlemlenebilir.6.ayda gözle görülür hale gelir.
Genel uyarı! MOG organik gübrenin ambalaj içindeki formunda mikroorganizmalar ve enzimler hareketsizdirler. Enzim ve mikroorganizmaların hareketlenebilmesi için 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılmalıdır. Tamamen kuru olan toprağa asla uygulama yapmayınız.Önce toprağın tavlı hale gelmesini yada gübre uygulamasından önce toprağa su verilmiş olmasına dikkat edilmelidir. MOG uygulamalarının her zaman sulama sonuna doğru yapılmasına özen gösterilmelidir. MOG tüm kimyasal bitki besleme ürünleri ile karıştırılarak birlikte verilebilir.
TÜM MEYVE AĞAÇLARINDA ORTAK DOZ KULLANILIR.
Elma incir kayısı şeftali kivi turunçgiller armut erik ayva fıstık ağacı badem ceviz zeytin
(1 litre MOG 30-40 ağaç için uygundur)
Hasadı takip eden 60 gün içerisinde ağaç uykuya geçmeden önce 1 litre MOG en az 200 litre su ile topraktan ağacın taç iz düşümüne uygulanır.
Çiçeklenmeden önce 1 litre MOG en az 200 litresu ile yine topraktan ağaç dalı izdüşümüne uygulanır.
Meyve tutumundan sonra 1/2 litre MOG en az 1000 litre su ile yapraktan püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama yapılırken ağaç dalları ve gövdesi dahil olmak üzere gübreli su tüm ağaca uygulanmalıdır.Suyu 200 litreden fazla olmasının (1 litre MOG 1000 litreye kadar sulandırılabilir.)hiçbir sakıncası yoktur.
ÖNEMLİ NOT
1-Damlama ve yağmurlama sulama yapılan arazilerde MOG uygulaması sulamanın sonunda nemli toprağa yapılmalıdır.
2-Konvansiyonel tarım için npk+izelement takviyesi kesinlikle şarttır.
3-Fungusit ve insektisit zehirler ile karışabilir ve beraber uygulanabilir.
SEBZELER
Domates salatalık patlıcan biber çilek vs.
Fide dikiminden itibaren can suyu ile beraber MOG uygulaması yapılması çok önemlidir.Fide dikinde 1 litre MOG 200 litre su ile karıştırılarak 1000 m² alana can suyu ile beraber kök bölgesinden uygulanır.
Sezon sonuna kadar önerilen doz 1000 m² alan için aylık 1-2 litre MOG uygulanması önerilir.
Bu doz her ay uygulanır.Daha iyi sonuç alınabilmesi için önerilen aylık dozun 7-10 günlük periyodlara eşit olarak bölünmesi önerilir.
NOT:Kimyasal beslenme npk+izelement mutlak suretle belirlenen programda verilmeye devam edilmelidir.(konvansiyonel tarım)
Çiçek dökümünün yetersiz olduğu zamanlarda 1 litre MOG en az 200 litre su ile yapraklardan bitkinin gövdesi de ıslanacak şekilde püskürtülmelidir.
KAVUN KARPUZ KABAK
Fide veya tohum dikiminden itibaren 1 litre MOG en az 200 litre su ile 3000 m² alana toprak tavlı iken kök bölgesinden uygulanır.Kesinlikle kuru toprağa uygulama yapmayınız.Kol atım döneminden itibaren 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana kök bölgesinden uygulanır.Meyve tutumundan sonra 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana yapraktan uygulanır.
BROKOLİ KARNABAHAR ISPANAK LAHANA PRASA SOĞAN MARUL
Tohum ve fide dikiminden itibaren 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak toprak tavlı iken 3000 m² alana uygulanır.Bitkide en az 4 yaprak oluştuktan sonra 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana uygulanır.2.uygulamadan 20-30 gün sonra 3.uygulama 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana tatbik edilir.
ÖNEMLİ NOT
1-Damlama ve yağmurlama sulama yapılan arazilerde MOG uygulaması sulamanın sonunda nemli toprağa yapılmalıdır.
2-Konvansiyonel tarım için npk+izelement takviyesi kesinlikle şarttır.
3-Fungusit ve insektisit zehirler ile karışabilir ve beraber uygulanabilir.
BAĞCILIK
Hasat sonunu takip eden 60 gün içerisinde 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 1000 m² alana topraktan bitkinin kök bölgesine uygulanır.Meyve tutumundan sonra 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 2000 m² alanda yapraktan bitkinin gövde ve yaprak dallarına ulaşacak şekilde püskürtme ile uygulanır.
FINDIK
Fındığın kadife döneminden önce 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak ortalama 40-50 civarında ocağın taç izdüşümüne gelecek şekilde topraktan uygulanır.Fındık iç taneleri mercimek büyüklüğüne eriştiğinde 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak fındığın dal-gövde-yaprak ve meyvelerine gelecek şekilde püskürtülür. (40-50 ocak)Fındık içi süt doldurmaya başladığında 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak fındığın dallarına gövdesine yapraklarına ve meyvesine gelecek şekilde püskürtülür. Npk takviyesi mutlak suretle uygulanmalıdır.
MUZ
Sezon başından itibaren yeni dikilmiş veya önceki yıllardan kalan ağaçlara düzenli olarak her ay 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak kök bölgesine uygulanır.Hasat sonuna kadar aylık litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak düzenli olarak uygulanmalıdır. Npk takviyesi kesinlikle yapılmalıdır.1 yıllık MOG uygulama dozu 7-8 litre olarak önerilir.
ÇAY
Hasat sonunu takip eden 60 gün içerisinde 1 litre MOG en az 200 200 litre su ile karıştırılarak kök bölgesinden 3000 m² alana uygulanır.Sezon başından itibaren yeni tomurcuklarla beraber 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak kök-dal-yapraklara gelecek şekilde 3000 m² alanda püskürtme ile uygulanır.Her kesim sonrası 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana uygulanır.
YEM BİTKİLERİ
Hayvancılıkta yemlik olarak yetiştirilen ürünlerde uygulama tablosu aşağıdaki gibidir.Tohum dikiminden itibaren 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak toprak tavlı iken 3000 m² alana uygulanır. Her ürün biçiminden sonra 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana uygulanır.
TOPRAK ALTI ŞURUBU
Patetes,Şeker pancarı,Kereviz,Havuç,Turp,Şalgam,Yer Elması
Ekim dönemi ile birlikte toprak tavlı iken (kesinlikle kuru toprağa uygulama yapılmaz)1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana uygulanır.Toprak üzerinde ürünün 4 yaprağı oluştuktan zaman(toprak tavlı iken) 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana uygulanır.Çiçek dökümüden sonra veya hasata 30-60 gün kala 1 litre MOG en az 200 litre su ile karıştırılarak 3000 m² alana uygulanır.
Verim Gübresi
Mog Organik Sıvı Gübre Aynı Zamanda verim gübresi olarak’ta bilinmektedir. Mog organik sıvı gübresi bitkiye uygulandığında bitki türüne göre en az %’de 35 ila %’ 50 oranında daha yüksek verim elde edersiniz. Bitki meyve yapısı güçlenir aroma ve lezzette yüksek oranda artış sağlayıp pazar değerinin üzerinde kaliteye ulaşır. Verim gübresi olarak bitkinin ilk ekiminden itibaren kullanıldığında kök gelişimini hızlandırır bitkinin toprağa daha iyi ve daha hızlı adapte olmasını sağlar.
ÖNEMLİ NOT
1-Damlama ve yağmurlama sulama yapılan arazilerde MOG uygulaması sulamanın sonunda nemli toprağa yapılmalıdır.
2-Konvansiyonel tarım için npk+izelement takviyesi kesinlikle şarttır.
3-Fungusit ve insektisit zehirler ile karışabilir ve beraber uygulanabilir.
Organik Madde | % 20 |
Organik Karbon | % 12 |
Toplam Azot | % 2 |
Suda Çözünür Potasyumoksit (K20) | % 3 |
PH | % 4,7–6,7 |
MOG ORGANİK SIVI GÜBRE
Uygulama zamanları: Bitkilere, ağaçlara, açık alan bitkilerine, seralara bitkileri vb gibi tüm bitki çeşitine sabah erken saatlerde ve akşam serinliğinde uygulanması önerilir. Kullanım Alanları Yapraktan ve Damlama Suyu ile Topraktan Kullanım Miktarları Aşağıdaki Tabloda Belirtilmiştir.
Açık Alan ve Örtü Altı | 100 Litre Suya 300 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
Sera Sebzeleri | 100 Litre Suya 300 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
Çilek – Muz | 100 Litre Suya 300 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
Y. Çekirdekli Meyveler | 100 Litre Suya 500 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
S. Çekirdekli Meyveler | 100 Litre Suya 500 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
Esaret altında | 100 Litre Suya 300 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
Narenciye, Zeytin Ağacı | 100 Litre Suya 300 ml | 2000 – 2500 ml / Dekar |
Endüstri Bitkilerinde | 200 – 250 ml / Dekar | 1500 – 2000 ml / Dekar |
Yem Bitkilerinde | 200 – 250 ml / Dekar | 1500 – 2000 ml / Dekar |
Tahıllarda | 200 – 250 ml / Dekar | 1500 – 2000 ml / Dekar |
Süs Bitkilerinde | 100 Litre Suya 300 ml | 1000 – 1500 ml / Dekar |
Açık Alan ve Sera sebzelerinde domates, biber, patlıcan, yeşillik, lahana, marul, maydanoz vb bitkilerde fide dikiminden sonra 2 ila 4 uygulama yapılmaktadır. Narenciye, meyve ağaçları ve bağlarda Çiçeklenme döneminde sonra 2 ila 4 uygulama yapılmaktadır. Fındık, ceviz, badem vb gibi türlerde nisan temmuz arasında 2 ila 4 uygulama yapılmaktadır.
UYARI: Dozlar bitkilerin ihtiyaçlarına, dönemine, çeşitliliğine, toprağın yapısına ve hava koşullarına göre farklılık gösterebilir.
Tüm Yorumlar