Gagavuz, Gagauz Bayrağı - Devlet Bayrakları 70x105 Cm Raşel Kumaş

Gagavuz, Gagauz Bayrağı - Devlet Bayrakları 70x105 Cm Raşel Kumaş

0.0
Stok (63)
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi
300.00 TL ve Üzeri Siparişlere Ücretsiz Kargo Fırsatı

Gagavuz, Gagauz Bayrağı - Devlet Bayrakları 70x105 Cm Raşel Kumaş

Gagavuz, Gagauz Bayrağı - Devlet Bayrakları 70x105 Cm Raşel Kumaş

0.0
Hızlı Gönderi
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
300.00 TL ve Üzeri Siparişlere
Ücretsiz Kargo Fırsatı
Listeme Ekle
Stok (63)
%100
Asil Meydan
Mağaza Detay

Gagavuz Bayrağı
 70x105 cm

Gagavuzlar ya da Gagauzlar, bugünkü Moldova Cumhuriyeti?nde, başta Gagauzeli Özerk Devleti olmak üzere kuzeydoğu Bulgaristan, Ukrayna, Romanya ve Yunanistan"da yaşayan, çoğunluğu Ortodoks-Hıristiyan olan bir Türk topluluğu.[2][3] Ayrıca Trakya"nın yerli halkı olan Müslüman Gacallar"ın da Gagavuzlar"dan geldiğine inanılmaktadır.

Kökenleri
Gagavuzların kökenleri hakkında bugüne kadar yerli Balkan asıllı halklardan oldukları ve sonradan "Türkleştikleri/Türkleştirdikleri" v.b. gibi iddialarda dahil çok sayıda değişik tez öne sürülmüştür. Tarihi gelişimleri kesin olarak saptanamamak ile birlikte bugün dünyada akademik çevrelerce yaygın kabul gören görüş, Gagavuzların kökeninin Oğuz kökenli bir Türk topluluğu olduğu yönündedir. Gagavuzların Balkanlara ve bugünkü Ukrayna bölgesine ilk defa 11. yüzyıl civarında Asya?dan göç ettikleri, Peçenek, Uz (Oğuz), Kıpçak Türkleri ile aynı soydan geldikleri düşünülmektedir. Ortodoks Hristiyan olan Gagavuzlar"ın konuştuğu dil; bulundukları bölgelere göre, Slav, Yunan ve Romen dillerinin etkisinde kalmış, büyük ölçüde Türkiye Türkçesine ve ağız olarak da Balkan Türkçesi ağzına benzemektedir.[5]

Gagavuzlar üzerine uzun süren araştırmalar yapmış Polonyalı bilim adamı Tadeusz Kowalski, Gagavuzlar"ın kökenini üç tabakaya ayırır:

1- En eski tabaka, kuzeyden gelen bir Türk topluluğunun kalıntısıdır.
2- İkinci tabaka Osmanlıların gelişlerinden daha önceki bir devre uzanan güneyden gelen kuvvetli bir gruptur.
3- Üçüncü tabaka Osmanlı devrinin Türk kolonilerinden ve Türkleşmiş unsurlarından teşekkül eder.[6]
Kowalski"nin tanımlamasına göre; Gagavuz topluluğu içine güneyden katılan kitle, Gagavuz dilinin karakteristik yapısını etkilemiştir. Gagavuzların Hristiyanlığı"nın, kökeni Tuna ötesi olan, kuzeyden gelen eski tabakadan kaynaklandığı, Gagavuzlarla büyük benzerlikleri bulunan Deliorman Türklerinin Müslümanlığı"nın ise güney kaynaklı olan "ikinci" ve "üçüncü" tabakadan kaynaklandığı düşünülmektedir. Gagavuzların ilk tabakasını oluşturan boy veya boylar hakkında farklı görüşler ileri sürülmüştür. Buna göre Gagavuzların en eski tabakasını, kuzeyden gelen Türk topluluğunu Çek tarihçi Jireçek Kumanlara, Bulgar tarihçi Mladenov Asparuh Bulgarlarına(İdil Bulgarları), Kumanlara ve Oğuzlara, Çek arkeoloğu Şkorpil kardeşler Asparuh Bulgarlarına, Bulgar Petko R. Slaveikov Peçeneklere ve Kumanlara, Romanyalı St. Georkesku Kumanlara ve Oğuzlara dayandırmaktadır.

Yine Kowalski"nin güney kaynaklı olarak tanımladığı ikinci grup ise, Balaşçev"in Seyyid Lokman Oğuznâmesi"ne dayanarak ileri sürdüğü Paul Wittek"in ise Yazıcıoğlu Ali"nin Selçuknâmesi"ne dayanarak geliştirdiği II. İzzeddin Keykavus ve Sarı Saltuk ile Balkanlar"a geçen Selçuklu Türklerinin Hristiyanlaştırıldığı düşüncesine bağlanmaktadır.

Üçüncü tabakanın ise, Anadolu"ya Müslüman Türklerden önce yerlemiş ve çeşitli nedenlerle Hristiyanlaşmış Karamanlılardan bazı grupların, Osmanlı döneminde Balkanlar"a göç ederek Gagavuz Türkleri ile kaynaşmaları sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir.[7]

Çek K. Jireçek, 11.-13. yüzyıllar arasında Balkanlar ve Orta Avrupa"da derin izler bırakan Kumanların Gagavuzların atası olduğunu düşünmektedir. Ayrıca Bulgar Petko R. Slaveikov ve Romanyalı St. Georgesku gibi bazı araştırmacılar Gagavuzların etnik yapısı üzerinde Kumanların çok büyük payı olduğunu ifâde etmektedirler.

 

ÖZELLİKLER
Ölçüler70x105 cm
Kumaş1.Kalite Premium 140gr. Raşel Kumaş (ürünün ikinci resminde raşel kumaşı yakından görebilirsiniz.)
BaskıYakma sistemi ile dijital baskı. Bu kumaşlara baskı tek yönden yapılır ve bazı renklerde arka tarafta %20 renk toleransı oluşabilir. Renklerde ince ayar yaparak bunu en aza indirgiyoruz.
Kullanım AlanlarıDış cephe için en dayanıklı kumaş türüdür.
Yağmurda ağırlaşmaz, güneşte solmaz.
Hava geçirdiğinden dolayı rüzgarda parçalanmaz.
Yıkama ÖnerisiÜrünü kullanmadan önce yıkamanız hem ürünü yumuşatacak hem renkleri canlandıracaktır.
Kullanımınıza bağlı olarak 30derece de makinada istediğiniz kadar yıkama yapabilirsiniz.
Kullanım ÖnerisiBayrağın üst kısmındaki biyede bulunan kulakçıklardan ister asarak isterseniz de sopa geçirerek kullanabiliriz.

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler