Avrupa Hun İmparatorluğu Devleti -17 Eski Türk Devletleri Bayrağı - Üçgen Flama Bayrak
Avrupa Hun İmparatorluğu Devleti -17 Eski Türk Devletleri Bayrağı - Üçgen Flama Bayrak
249.00 TL
Satıcı: Asil MeydanAvrupa Hun İmparatorluğu Devleti -17 Eski Türk Devletleri Bayrağı - Üçgen Flama Bayrak
Avrupa Hun İmparatorluğu Devleti -17 Eski Türk Devletleri Bayrağı - Üçgen Flama Bayrak
249.00 TL
Satıcı: Asil MeydanÜcretsiz Kargo Fırsatı
Avrupa Hun İmparatorluğu Hatıra Üçgen Flama Bayrak
Önce Doğu ve Batı, daha sonrada Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünen Asya Hun İmparatorluğunun Orta Asya"da varlığını yitirmeye başlamasıyla batıya doğru göç eden Hun toplulukları Hazar gölü çevresinde yoğunlaşmıştı. M.Ö. başlayıp, M.S. 4. yüzyıla kadar devam eden bu göç hareketiyle bu bölgede yaklaşık 300 yıl boyunca yaşayan Hun toplulukları, zamanla bölgeye hakim bir güç haline geldi. Büyük Hun İmparatorluğu döneminde devletçilik vasfı kazanan Hun Türkleri, bu vasıflarını bulundukları bölgeye de taşıyarak zamanla güçlerini birleştirerek yeni bir imparatorluk kurmaya doğru ilerlediler.
352 yılında Kama Tarkan Avrupa Hun İmparatorluğunu kurdu ve yönetimi 370 yılına kadar elinde bulundurarak Hazar ve çevresinde önemli bir güç haline gelerek hakimiyet alanını batıya doğru ilerletti. Geçen 18 yıl, Hazar bölgesinde yaşayan Hun Türklerinin teşkilatlanmasını ve Devlet düzenine geçmesini sağladı. 4. yüzyılın ortalarında Aral Gölü ile Hazar Denizi"nin kuzeyindeki Alan ülkesini ele geçirdikten sonra, 374 yılında Balamir komutasında İdil Nehri kıyılarında görünmüşler, Karadeniz"in kuzeyindeki düzlüklerde yaşayan Ostrogotlar"ı ve Vizigotlar"ı yenilgiye uğratmışlardır. 375 yılında Ostrogotlar ve Vizigotlar, Hunlar"ın saldırılarından dolayı batıya doğru yönelmişlerdir. Böylece Kavimler Göçü başlamıştır.
Balamir"den sonra 378 yılında Alypbi, Hun İmparatoru olmuştur. 378 yılında Hunlar, Tuna Nehri"ni geçmişler ve Trakya"ya kadar ilerlemişlerdir. Hunlar, Trakya"ya kadar ilerlemelerine rağmen Roma İmparatorluğu"ndan bir direniş görmemişlerdir. Hunların baskısı altındaki barbar kavimler, Roma İmparatorluğu"nu zorlamaya başlamışlardır. Roma İmparatoru I. Theodosius"un 17 Ocak 395 tarihinde ölmesi üzerine Hunlar tekrar harekete geçmişlerdir. 395 yılında Hun orduları Balkanlar üzerinden Trakya"ya akın yapmışlardır. Yine aynı yıl Kafkasya"dan gelen Hunlar, bugün Lübnan"da bulunan Sur şehrinde, Şanlıurfa"da ve Antakya"da bir süre kalmışlar sonra tekrar Karadeniz"in kuzeyindeki topraklara dönmüşlerdir. Bu olay ile Türkler ilk defa Anadolu"ya gelmişlerdir.
Kaynak: tr.wikipedia.org
|
Tüm Yorumlar