8 Sınıf LGS Matematiğin Kara Kutusu Tamamı Çözümlü Çıkmış Soru Bankası + İnfo Koç Takip Sistemi Hediyeli

8.Sınıf LGS Matematiğin Kara Kutusu Tamamı Çözümlü Çıkmış Soru Bankası + İnfo Koç Takip Sistemi Hediyeli

0.0
% 20
Stok (997)
Kargo Fırsatı
200.00 TL ve Üzeri Siparişlere Ücretsiz Kargo Fırsatı

8 Sınıf LGS Matematiğin Kara Kutusu Tamamı Çözümlü Çıkmış Soru Bankası + İnfo Koç Takip Sistemi Hediyeli

8.Sınıf LGS Matematiğin Kara Kutusu Tamamı Çözümlü Çıkmış Soru Bankası + İnfo Koç Takip Sistemi Hediyeli

0.0
% 20
Kargo Fırsatı
200.00 TL ve Üzeri Siparişlere
Ücretsiz Kargo Fırsatı
Listeme Ekle
Stok (997)
%100
İnformal Yayınları
Mağaza Detay

8.Sınıf LGS Matematiğin Kara Kutusu

Tamamı Çözümlü Çıkmış Soru Bankası + İnformal Yayınları LGS- BURSLULUK İnfo Koç Öğrenci Takip Sistemi (Hediye)

Değerli Öğretmenler, Sevgili Öğrenciler, Sayın Veliler yeni Müfredata uygun ve güncel bir kitapla sizlere merhaba diyoruz.

Bildiğiniz gibi ülkemizde her yıl birçok sınav yapılmakta bu sınavların sonuçları da çoğu zaman geleceğimizi şekillendirmektedir. İşte bu hazırlık sürecinde ciddi hazırlanmış dokümanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de bu ciddi süreçte son yıllardaki sınavları analiz ettiğimizde çıkmış soruların önemi bir kez daha kendini göstermiştir. Kara Kutu kitapları olarak birkaç kurumun sınav sorusuyla yetinmedik. Bizim diğer yayınlardan farkımız olmalıydı. Bundan dolayı MEB’in ve Özel Okulların arşivinden güncel olan sorularını orijinal şekilde sizlere sunuyoruz.

Hazırlamış olduğumuz 8.Sınıf Matematiğin Kara Kutu serisi son 4 yılda (2018’den 2024’e kadar) MEB tarafından yapılmış LGS, İOKBS, ve PISA, TIMSS gibi sınavlarının güncel arşivi MEB arşivindeki sınavların sorularından oluşmaktadır. (Sınav kısaltmalarının açıklaması aşağıda mevcuttur bakabilirsiniz.)

Bu kitap hazırlanırken;

  • Güncelliğini yitirmiş, cevabı tartışmalı, müfredattan çıkartılmış konu ve sorulara yer vermedik.
  • MEB'in mantığını kavratmaya çalıştık.
  • Tüm sınavlar içinden MEB'in güncel soru mantığına uygun olanlara yer verdik.
  • Soruları hazırlarken kolaydan zora doğru sıraladık.
  • Soruların çıkmış olduğu yıl ve sınav bilgisini soruların altlarına yazdık.
  • Böylece öğrencilerimizin konuyu sıkılmadan zevkli bir şekilde öğrenmesine gayret ettik.
Özellikle son 3 yıldır sınavlarda gelen sorulara baktığımızda bilgiye dayalı sorular değil yorum ve analiz yeteneğini ortaya çıkaran soruların eleyici olduğunu görmekteyiz. Bu da öğrencileri bu tarzda sorular çözmeye yönlendiriyor. Öğrencilerimiz önüne gelen bütün kaynakları kalite gözetmeden çözmeye çalışsa da elde ettiği başarı sınırlı oluyor çünkü her soruyu hazırlayan ekibin hazırladığı sorular belli bir kalıbın dışına çıkamıyor. İşte biz de bu durumu yakından takip eden yayınevi olarak öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızın bu konuda da kitap çıkarmamız için yoğun talep ve ısrarları neticesinde adayların MEB mantığına uymayan sorularla vakit kaybetmesi yerine MEB’in sorularının birikimini sizinle paylaşmaya karar verdik. Kitabı hazırlarken soruların son yayınlanan TDK kurallarına uygun olması ve kitaplarımızın son açıklanan müfredata uygun olması için gayret gösterdik ve soruların güncel olmasına dikkat ettik.

Bu kitabımızda sorular informal (kendi kendine öğrenme) eğitim sistemi gözetilerek düzenlenmiştir. 8.Sınıf Matematiğin Kara Kutusu kitabı öğrencilere, gerçek sınav sorularıyla konuyu pekiştirmek amacıyla derlenmiş ve size gerçek bir tekrarı yaptırarak başarıya ulaşmanızı hedeflemiştir. Elinizdeki LGS Matematiğin Kara Kutusu kitabındaki sorularını dikkatli bir biçimde çözdüğünüz takdirde MEB’in matematik soru mantığını en iyi şekilde kavramış ve soruları çok seri bir şekilde çözüyor olacaksınız. Bundan dolayı soruları çözdükçe yapabilmenin heyecanı ve sevinciyle matematiğe daha fazla çalışacak ve başarınızın farkına varacaksınız. 

Bu kitap, yorucu, ciddi, yoğun ve uzun bir çalışmanın ürünüdür. Sonuçta şöyle bir şeyle karşılaştık: MEB aynı soruyu birkaç defa farklı sınavlarda sormuş. Bundan da anlaşılıyor ki önümüzdeki sizin gireceğiniz sınavda da LGS Matematiğin Kara Kutusu Kara Kutusu kitabındaki sorulardan da çıkma ihtimali vardır.

Kaynağımızın tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olması, mutlu ve başarılı bir hayata adım atmanızda yardımcı olması temennisi ile fotokopiye yönelmeyerek kul hakkına girmeden emeğe saygı gösteren öğrencilere başarılar dileriz.

8. SINIF KARA KUTU KİTAPLARINDA KULLANILAN SINAVLAR
LGS: Liselere Giriş Sınavı (2024---)
İOKBS: İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ( 2017-2024---)
İOKBS/Haz.: Hazırlık Sınıfı İçin Yapılan Bursluluk Sınavı (2017-2024---)
TIMSS: (Trends in International Mathematics and Science Study) Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması Sınavı) 4 yılda bir yapılır.
PISA: Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma projesidir.) (2003---)


İnformal Yayınları LGS- BURSLULUK İnfo Koç Takip Sistemi (Hediyemiz)


TAKDİM ve İnfoKoç Takip Sistemi Kullanım Kılavuzu

Merhabalar İnformal Yayınları İnfoKoç Kullanıcısı,

Elinizde bulunan İnfoKoç Takip Sistemi ile çalışmalarınızda yol gösterici olarak başarınıza ortak olmak istiyoruz. Bundan dolayı yıllardır yüzlerce eğitim koçu ve rehber öğretmen tarafından binlerce öğrenci üzerinde test edilerek en güzel ve en mükemmel haline gelen bu çalışmayı sizlerle buluşturmaya karar verdik.

 

İnfoKoç Takip Sistemi’mizde neler var ve İnfoKoç Takip Sistemi’mizi nasıl kullanacaksınız biraz açıklayalım:

  1. Hedefinizi belirleyiniz.
  2. Amacınıza ulaşmak için gireceğiniz sınavı tanıyınız. Yaşınız kaç olursa olsun hayatımızda sürekli sınavlar var. Sınavların adı değişir ama soru soranlar genellikle aynıdır. Önce MEB sonra ÖSYM sınavlarına giriyoruz. Başarının en büyük adımı çıkacak soruların formatını bilmekten geçer. “MEB bu yıl sınavda bize nasıl soru soracak?” sorusunun cevabı ilk önce (konu anlatımından önce) çıkmış soruları çözmektir. Bu arada belki birçok soruyu yanlış yapacaksınız. Moral bozmayın çünkü gelecek soru türü ve formatını çıkmış sorular ile öğreneceksiniz.
  3. “MEB bu yıl sınavda bize nasıl soru soracak?” sorusundan sonra diğer soruyu kendimize soracağız. “MEB’in sorduğu soruları öğrendim fakat bu sorular ve ilgili konular arasından benim eksikliklerim nelerdir?” sorusunun cevabını açıklayayım: Sınav sorularına yakın soruları olan 3-5 yayının 10 adet denemesini çözünüz. Her denemeden sonra yanlışlarınızı detaylı olarak işaretleyiniz. Yani Türkçede kaç tane hatanız olduğunu tek tek belirtiniz. Daha sonra detaya giriniz. Mesela paragraf konusundan mı hata yaptınız? Peki paragrafın hangi alt başlığından hata yaptınız? Paragrafta yapı mı paragrafta konu mu? Bunları da işaretleyiniz. Böylece sağlam bir check-up yapmış oldunuz. Hatalar nerede tespit edildi. Tabir yerindeyse hastalık neredeyse ortaya çıkmıştır.
  4. Her ders ile ilgili çalışacağınız kaynakları belirleyiniz. ,
  5. Her ders ile ilgili konu sütununda çalışmış olduğunuz veya bildiğiniz konulara “+” koyunuz. Böylece çalışma ihtiyacınız olan konular açığa çıkacaktır.
  6. Konu sütununda her hafta eksik olduğunuz konulardan “-” koyarak çalışacağınız veya ders alacağınız konuları her ders için ayrı ayrı belirleyiniz.
  7. “-” koyduğunuz konuları ödev takip formuna yazarak, haftalık ödev listenizi oluşturup haftalık ödev takip formuna yazınız.
  8. Hafta bittiğinde bitirdiğiniz konulara “+” koyunuz.
  9. Yeni hafta için yukarıdaki işlemleri tekrar ediniz.
  10. Ödev takip formuna yazdığınız konuları veya kitapları haftalık çalışma programınıza göre çalışınız.
  11. Tüm konularınız veya bir branştan konularınız bittiyse seçtiğiniz soru bankasından 3, 4, 5 ve 6. aşamaları tekrar ederek devam ediniz.
  12. Bir dersten yeteri kadar soru bankalarından soru çözdüyseniz branş denemeleri çözerek 3, 4, 5 ve 6. aşamaları tekrar ediniz.
  13. Bitirmiş olduğunuz kaynakları kaynak takip çizelgesine yazınız. 14. Yeterli düzeyde branş denemesi çözdüyseniz günlük LGS deneme programı oluşturarak haftalık ödev takip listenizi oluşturunuz.
  14. Uygulamış olduğunuz denemelerdeki netlerinizi LGS deneme takip çizelgesine yazarak her dersteki durumunuzu takip ediniz.
  15. Konu anlatımı çalışmalarınız bittiyse, yeteri kadar soru bankası ve branş denemesi çözdüyseniz, buna rağmen netleriniz istediğiniz düzeyde değilse sorun yaşadığınız dersle ilgili hata yaptığınız sorular üzerinden mini konu ve soru tekrarı yapınız.
  16. Eğer netleriniz yukarıdaki aşamaları uygulamanıza rağmen istediğiniz düzeyde değilse 5 deneme uygulayarak bir rehberlik uzmanı ile birlikte hata analizi yapınız.

İsmail KAYNARCA

İnfoKoç’unuz

İnformal Yayınları & Kara Kutu Yayınları Kurucusu



Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler